Unelmien mies?

Tässä jälleen viikonloppuna tuli istuttua ravintolassa. Ihan selvinpäin. Ja jälleen tuli todistettua se, että ainakaan ravintolasta sitä miestä ei tule löytämään. Katsellessaan suomalaisia miehiä ravintolassa, jotka koettavat pysyä humalapäissään pystyssä ei ole ollenkaan pahoillaan, ettei kukaan tule juttelemaan.

Jokainen nainen on jossain vaiheessa kuvitellut mielessään miehen, joka olisi täydellinen. Unelmien mies. Niin olen minäkin.

Minun unelmieni mies olisi pitkä ja hänellä olisi leveät hartiat. Hänen silmänsä ja hiuksensa olisivat ruskeat. Hän saisi oloni tuntumaan turvalliselta ja hän saisi minut nauramaan. Luonteeltaan hän olisi kiltti ja huumorintajuinen. Lisäksi hän olisi lapsirakas. No, tätä unelmakuvaa vasten sitten aina vertaan miehiä, joita tapaan. Kerran olen viisitoista vuotiaana ihastunut tämän näköiseen mieheen. Ulkonäöllisesti hän oli juuri tuollainen. Sen jälkeen olenkin sitten kiinnostunut hyvinkin erilaisista miehistä.

Yksi kautta aikojen vahvimmista kiinnostuksista, jonka olen kokenut, on ollut mieheen, joka oli vaalea. Hänellä oli siniset silmät ja hiekanväriset hiukset. Hän ei ollut erityisen pitkä, mutta minua pidempi kuitenkin. Hänen hartiansa olivat kyllä ihan riittävän leveät ja hänen hymynsä – se sai aina kulkemaan kylmät väreet selkäpiitäni pitkin. Hänen naurunsa ja äänensä tuntuivat mahan pohjassani asti. Hänen kätensä sopi täydellisesti käteeni ja minulle oli hänen seurassaan turvallinen olo.

Joskus toivon, että hänestä olisi tullut minulle ”Se Oikea”, mutta toisinaan olen sitä mieltä, että hyvä näin. Ja ikävä kyllä, vertaan aina miehiä häneen. Tämä ehkä on tehnyt minusta hieman valikoivan miesten suhteen. Tiedän mitä haluan ja tiedän minkälaisen miehen haluan.

Tässä on myös yksi minua ärsyttävä asia. Se, että minua sanotaan nirsoksi. Minusta on suorastaan raivostuttavaa, kun minun sinkkuuttani kommentoidaan ja sanotaan, että ”Sinä olet vain liian nirso.” Kiitosta vaan kaverit. Reilu peli. Minä olen vain vähän eri mieltä. Minä tiedän mitä minä haluan. En koe itseäni mitenkään nirsoksi. Ihan samalla tavoin ihmiset kauppaan mennessään tietävät mitä he sieltä haluavat ja ostaessaan appelsiineja valitsevat sellaiset hedelmät, jotka ovat hyviä. Samalla tavoin minä voisin mennä heidän korvaansa kuiskimaan ”Sinä ole nirso, kun et ota tuota puoliksi mätää hedelmää. Tai miksi et ota banaaneja appelsiinien sijaan?” Ehkä hieman ontuva vertauskuva, mutta niinhän se vain on.

Mentiinpä tässä äkkiä unelmien miehestä nirsouteen. Mutta asia on nyt vain niin, että minä en halua tyytyä keneenkään. Eihän se olisi oikein sitä miestäkään kohtaan, jonka ottaisin sen vuoksi, että ”kun nyt pitää olla joku”. Ainakin minua alkaisi ahdistamaan pitää toista sidottuna suhteeseen, johon minä en ole yhtä sitoutunut. Sitoutunut on ehkä väärä sana. Ehkä enemmän olisi kyse siitä, etten olisi niin tunteella mukana. Sekavaa. Taidan jatkaa tästä asiasta joku toinen päivä hieman lisää…

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Unelmien mies?

  1. Pakko tarttua tohon nirsous-asiaan, koska muakin aina väitetään krantuksi. Useimmiten ne, jotka sanovat, että mä olen kranttu, seurustelevat tai ovat naimisissa hyvännäkösten miesten kanssa. Ei mitään Bradpittejä, mutta siis komeita suomalaisia miehiä. Tarpeeksi kauan kun kuuntelee tota, että ”sä oot liian kranttu” niin tulee vaan mieleen, että niinpä, helppohan se on sanoa… ;).

    • Hyvä, etten ole tämän asian kanssa yksin! Joskus vain tuntuu siltä, että sitä ei oikein ihmiset ymmärrä mistä on kyse.
      Minusta meillä krantuilla on oikeus olla kranttuja. Ei meidän tarvitse tyytyä ihmiseen, joka ei tunnu oikealta. Kaikilla on oikeus sellaiseen parisuhteeseen, jossa he ovat onnellisia! Pidetään kiinni siitä, että saadaan olla kranttuja! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s